Tverrfaglig prosjekt hos 3KDA

Se disse flotte bannere som er stilt ut i trappegangen i D-blokka. Det er laget av 3KDA. Geometriske mønstre knyttet til Islam og arabisk kunst og kultur laget av elever i 3KDA - Klikk for stort bildeGeometriske mønstre knyttet til Islam og arabisk kunst og kultur laget av elever i 3KDA Ingrid Østenstad

Klassen (vg3 kunst, design og arkitektur) har hatt en tverrfaglig oppgave mellom Religionsfaget og Design og Arkitektur og Kunst- og Visuelle virkemidler. Tema var at de skulle fordype seg i geometriske mønstre knyttet til Islam og arabisk kunst og kultur. Elevene har blant annet lært om hvordan mønstre og farger brukes innen arabisk kultur og Islamsk tro. De har latt seg inspirere av geometriske mønstre som finnes og laget sine egne versjoner. Mønstrene er malt med akvarellteknikk.
Vet du kanskje hva fargen grønn representerer innen Islamsk tro?