Vi trenger kontaktinformasjon fra foresatte

For å kunne sende foresatte viktig informasjon, bl.a. i forbindelse med beredskap, trenger vi e-post og mobilnummer fra foresatte.

Innlogging

På forsiden til skolens nettside ligger det en snarveiknapp til innlogging i Visma InSchool. Foresatte logger inn med ID-porten.

Registrering av foresattes kontaktinformasjon

Foresatte til elever under 18 år:

• I venstremenyen, under elevens kontaktopplysninger, får du som foresatt tilgang til elevens opplysninger i VIS. Der kan foresatte registrere og oppdatere e-postadresse og mobilnummer/telefonnummer.
  • Etter at du har logget deg inn, klikker du på knappen «Rediger» og legger inn opplysningene dine.
  • Adressen din blir automatisk hentet fra det sentrale folkeregisteret (DSF).
  • Når eleven blir 18 år vil foresatte automatisk bli slettet fra løsningen, og vil ikke lenger ha tilgang i VIS.

Foresatte til elever over 18 år:

• Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elever som er over 18 år.
  • Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.
  • Signert samtykke fra eleven og foresatte må leveres til skolen. (Gjelder bare for elever over 18 år.)
  • Samtykkeerklæring for foresatte til elever over 18 år kan du se her. (PDF, 83 kB)

Hvilke opplysninger kan foresatte se?

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år har tilgang til opplysninger om elevens

• personalia
  • klasser og grupper
  • timeplan
  • kontaktopplysninger
  • historikk
  • læreplan

Vi gjør oppmerksom på at noen tilganger er begrenset for foresatte. Dette av hensyn til personvernet. Det gjelder orden og atferd, fravær, elevsøknader, vurderinger, eksamen og elevsamtaler. En feil i systemet gjør at foresatte ikke får sett elevens timeplan ennå, men Visma jobber med å rette feilen. I løpet av skoleåret 2020/2021 får du også tilgang til fravær.

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet. Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til timeplaner, læreplaner, registrering av kontaktopplysninger og fravær. Husk at samtykke må leveres først (PDF, 83 kB).

Introduksjonsvideoer

Hvorfor nytt system?

Målet med utviklingen av Visma InSchool (VIS) er å møte de videregående skolenes framtidige behov ved å:

• fornye, forenkle og forbedre arbeidsdagen til elever, lærere og skoleadministrasjonen
  • legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet
  • digitalisere framtidens skoleadministrasjon og gi mer elektronisk, automatisert og effektiv arbeidsflyt
  • redusere tid som brukes til administrativt arbeid og frigjøre tid til pedagogiske aktiviteter
  • gi oversikt over at elevene har fått den opplæringen de har krav på